ÁTEMELŐ AKNÁK

Korszerű átemelő aknák háztartási felhasználásra

A szennyvíz átemelésére átemelő aknákat szokás alkalmazni. Fontos szerepet játszanak például a háztartásokban keletkezett szennyvíz összegyűjtésében. Kis nyomású csatornarendszerek, pincék, alagsorok szennyvíz elvezetésére tervezték őket.

Az átemelő aknák modern változatai minden elvárásnak képesek megfelelni. Persze ehhez az kell, hogy olyan gyártó termékeit válasszuk, amik tervezés és anyaghasználat szempontjából is korszerűek.

Forduljon hozzánk bizalommal, és ismerje meg az általunk kínált átemelő aknákat! Miért pont a mi átemelő aknáinkat kellene választania? Ezek a termékek tartósak, ellenállóak, praktikus kivitelezésüknek köszönhetően magas színvonalon képesek teljesíteni a feladatukat. Igény szerint szállítunk akár komplettre szerelt átemelő aknákat is, amikhez szivattyú, vezérlőegység és nyomóág-kivitel is tartozik.

Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és ismerje meg termékeinket, vagy tegye fel kérdéseit!

Az átemelő aknák szerepéről röviden

Ha egy ingatlan olyan helyiségét szeretnék a tulajdonosok szennyvíz hálózatra kötni, ami a földszint vagy a szennyvíz szolgáltatás gravitációs szintje alatt helyezkedik el, mint például a pincehelyiség, nem szabad megfeledkezni az átemelő aknák alkalmazásáról. Ha ez nem történik meg, annak számos kellemetlen következménye lehet.

Például nagyobb esőzéskor a keletkezett víztöbblet a csatornafedeleken át próbál majd távozni, vagy pedig az utcaszint alatti ingatlanokat árasztja el, az nemcsak kellemetlen, hanem igen komoly anyagi károkkal is jár. Átemelő aknák nélkül egy esetleges dugulás is sokkal elviselhetetlenebb, mivel így nemcsak magával a jelenséggel kell megküzdeniük a tulajdonosoknak, hanem a kellemetlen szagokkal is.

Ha Ön nem szeretne ezekkel a kellemetlenségekkel számolni, szerezze be kínálatunkból az átalakításhoz az épület átemelő aknáját! Termékeink önállóan és komplettre szerelt kivitelben is elérhetőek. A szerelt változatban különféle szivattyútípusokat, nyomóág kiviteleket és vezérlőegységeket kínálunk a vásárlók számára. Ezekre a szerelt egységekre garanciát is vállalunk!

Ha további kérdései lennének a vásárlás előtt átemelő aknáinkkal kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal!

GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Honnan tudhatom, hogy melyik akna típus engedélyezett/elfogadott? Vásárlás előtt a helyi szakhatósággal/vízművel egyeztessen az elfogadott aknatípusokról.

2. Mit tartalmaz az ár? Az aknatest esetén az ár tartalmazza az aknát lépésálló zöldterületi fedlappal és 1-1db DN25,DN50 és DN110 csőbekötő gumival. Komplett átemelő aknáink esetében ezek mellett az ár tartalmazza a szivattyút és a különböző idomokkal kiépített nyomóágat is. (Bővebb leírás az aknák oldalán.)

3. A fedlap zárható kivitelű? Nem, nem zárható kivitelű. Lépésálló zöldterületi fedlappal szállítjuk.

4. Hogyan telepítsem az átemelő aknát? Az akna telepítésével kapcsolatos tudnivalókat a telepítési útmutató tartalmazza.

5. Gépjármű forgalomba telepíthető-e? Standard kivitelben nem telepíthető. Öntvény fedlappal, tehermentesítő betongallér öntése esetén megoldható. A telepítés előtt kérje ki felelős tervező/szakkivitelező tanácsát. 

6. Mi nem kerülhet az aknába? Rongy, popsitörlő, nedves törlőkendő, szilárd anyagok, női higiéniés termékek stb. nem kerülhetnek bele.

7. Mi a különbség a vortex örvénykerekes és a vágókéses/darálós szivattyúk között?  Vortex örvénykerekes szivattyúk viszonylag nagy méretű (max 35-40mm) dolgokat is átengednek. Amennyiben a szennyvízvezetéknél folytás vagy szűkület van, akkor azonban ez duguláshoz vezethet. A vágókéses szivattyúk nem aprításra alkalmasak. Ezeket nagyobb nyomás esetén érdemes választani. Amennyiben mindkét típus rendeltetésszerűen van használva egyikkel sem lehet probléma.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG

Az átemelő aknák esetén 1 db üres aknatest szállítása 9 000 Ft + Áfa, a komplett átemelő akna szállítási költsége 25 000 Ft + Áfa az ország bármely területére.

* A szállítási költségek tájékoztató jellegűek.