ZSÍRLEVÁLASZTÓ BERENDEZÉSEK

A zsírleválasztó berendezésekről röviden

Köztudott, hogy az olaj veszélyes hulladéknak minősül, és külön kell gyűjteni. Ha a lefolyóba öntenénk, egyrészt hamar eldugítaná azt, másrészt viszont nem szabad megfeledkezni a súlyosan környezetkárosító hatásáról sem. Ez ugyanúgy vonatkozik a zsírra is, aminek a lefolyóba kerülését szintén kerülni szükséges. Azért, hogy megelőzzük az ezzel járó problémákat, érdemes zsírleválasztó berendezéseket alkalmazni. Nézzük ezt egy kicsit bővebben, hogy pontosan mi is a jelentősége a zsírleválasztó berendezéseknek, és mikor van rájuk szükség!

A zsírleválasztó berendezések feladata, hogy a szennyvízből gravitációs módon leválasszák a szerves zsírt és olajat. Ezek az anyagok nem oldódnak vízben, így a rendszerben szépen lassan lerakódnak, és egy idő múlva eltömítik azt. Ezért fontos, hogy az olyan helyeken, ahol nem nagyobb mennyiségű zsírral vagy olajjal dolgoznak, alkalmazzanak zsírleválasztó berendezést. Ide tartoznak az éttermek, nagyüzemi konyhák, bizonyos esetekben akár a konzervgyárak is. Általában a szennyvíztisztító elé célszerű őket beépíteni. Fontos, hogy nem használhatók szervetlen zsírok és olajok esetén, például nem alkalmasak fűtőolaj vagy dízelolaj leválasztásához, de nagyobb mennyiségű tej- és sajtszármazék esetén is körültekintésre van szükség.

A zsírleválasztó berendezések működése a fázisszétválasztáson alapul. Az olaj és a zsír alacsonyabb sűrűségű, így a víz tetején úszik, ahonnan a zsírleválasztó berendezés tudja eltávolítani. Léteznek szabadon álló, illetve zöldterületbe vagy útba telepíthető típusok. Az összegyűlt zsír elszállítását erre a célra kialakított, speciális gépjárművel szabad végezni, a környezetvédelmi előírások betartásával.

Amennyiben étterembe, szállodába vagy nagyüzemi konyhába lenne szüksége zsírleválasztó berendezésre, a legjobb helyen jár! Cégünk zöldterületbe és útba telepíthető változatokat is kínál, elérhető áron. Ha kérdése van termékeinkkel vagy a rendelés menetével kapcsolatban, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, szívesen segítünk mindenben! 

+36-54-480-666
polyduct@polyduct.hu