SZENNYVÍZTISZTÍTÓ KISBERENDEZÉSEK

SZENNYVÍZTISZTÍTÓ KISBERENDEZÉSEK

GYAKORI KÉRDÉSEK

1. Milyen engedély szükséges a szennyvíztisztító kisberendezések telepítéséhez? Az illetékes jegyzői engedély szükséges.

2. Mikor javasoljuk Polydox berendezés vásárlását? Ha életvitelszerűen lakik az adott helyszínen Polydox berendezés telepítését javasoljuk. Nyaraló esetében oldómedence vagy tartály használatát ajánljuk. Évi 1-2 hónapos használat esetén a tartály és a szippantásos megoldás költséghatékonyabb. Hosszabb használat esetén, pl. tavasztól őszig tartó használatnál az oldómedence gazdaságosabb megoldás.


A szennyvízkezelésről bővebben

Manapság a környezetvédelmi szakemberek nem győzik kihangsúlyozni a vízkészletek megóvását, ugyanis a szennyezett, rossz minőségű víz mind az emberekre, mind pedig a természetre komoly veszélyt jelent. A vízkészleteket idehaza és más országokban is elsősorban megfelelően kivitelezett szennyvízkezeléssel lehet megóvni.

A szennyvízkezelés egy olyan környezetvédelmi eljárás, melynek során eltávolításra kerülnek a lakóterületi, az ipari és a kereskedelmi létesítményekből származó vízből a szennyeződések. Szennyvízkezeléskor a szakemberek általában mechanikai, biológiai és vegyi folyamatokat alkalmaznak ezeknek a szennyezőanyagoknak az eltávolítására. A szennyvízkezelés kivitelezése sokféle lehet: egyes helyeken a hagyományos, jól bevált megoldást választják, vagyis az ülepítést, amihez egyszerű tartályokat használnak fel, másutt modern, biológiai kezelést alkalmazó folyamatokat részesítenek előnyben. Bármelyik szennyvízkezelési megoldás is kerüljön megvalósításra, a cél az, hogy a szennyvízben jelen lévő szennyeződések mennyisége csökkenjen, így a szennyvíz bekerülhet a befogadó vizekbe.

Ha további információkat szeretne megtudni a szennyvízkezelésről, vagy ehhez megfelelő kivitelezési megoldást keres, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Szennyvízgyűjtó tartályainkat itt találja.

+36-54-480-666
polyduct@polyduct.hu