TERMÉK KATEGÓRIÁK

TERMÉK KATEGÓRIÁK


Spóroljon egyszerűen, esővíz gyűjtővel!

Annak ellenére, hogy a május nagyon csapadékos hónap volt idén, az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem lesz hiányunk nyáron aszályos időszakokban sem. Ezt a növények mindig megsínylik, kivéve, ha a nap megfelelő időszakaiban, reggel és este öntözzük őket. Azonban ez sem a legjobb megoldás, mert az ivóvízzel való öntözés nagyon megnöveli a vízszámlát, és a globális problémákat tekintve igencsak pazarlás is. A legjobb megoldás egy esővíz gyűjtő beszerzése, és a csapadék hasznosítása.

Az esővíz gyűjtőt a legideálisabb tavasszal, illetve nyár elején beszerezni. Ilyenkor van ugyanis a felhőszakadások szezonja, ahol egy délután alatt akár 30-40 mm csapadék is hullhat. Erre összességében nagy szükség van mindenhol, csak még jobb lenne, ha a nyári forró heteket is megszakítaná néha egy-egy ilyen esős nap. Mivel a növények nem tudnak rövid idő alatt ilyen nagy mennyiségű vizet felszívni, ennek nagy része a csatornába folyik és kárba megy. Esővíz gyűjtő használatával azonban a hőség idejére is elraktározhatjuk az értékes vizet, folyamatosan zölden, virágzóan tartva a kertet.

Az esővíz gyűjtő beszerzésénél fontos kérdés a méret kiválasztása. Ha túl kicsi, akkor hamar kifogyunk a vízből, ha viszont túl nagy, azzal csak felesleges problémákat okoz és ráadásul drágább is. A vásárlás előtt azt kell mérlegelni, hogy mire szeretnénk majd használni az összegyűjtött csapadékot. Csak locsolásra? Ehhez mennyi vízre van szükség egyszerre, mekkora a terület? A WC-t is ezzel öblítenénk? Akkor érdemes nagyobb méretűt választani.

Érdemes elgondolkodni mindemellett azon, hogy föld feletti vagy föld alatti esővíz gyűjtőt szeretnénk. A föld alatti rendszer értelemszerűen drágább, viszont a víz hónapokon keresztül is megőrzi jó minőségét, hiszen hideg marad és nem is algásodik.

Ha szeretne spórolni, és esővíz gyűjtőt beszerezni, vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársaink szívesen segítenek a különböző rendszerek közötti döntésben is, hívjon minket bizalommal! 

Ha nem tudja pontosan, hogy mire van szüksége, kérjen tőlünk segítséget bátran!