TERMÉK KATEGÓRIÁK

TERMÉK KATEGÓRIÁK


Környezettudatos megoldások otthonra: válassza az esővíztárolókat! 

esővíztárolók
esővíztárolók

Az elmúlt időszakban szinte másról sem lehet hallani, csak arról, hogy mennyire fontos lenne, hogy az emberek világszerte környezettudatosabban éljék a mindennapjaikat: többek között figyeljenek oda arra, hogy elhagyják az egyszer használatos műanyagokat, vagy korlátozzák az ivóvíz használatát. Hogy ez utóbbi miért is fontos? Az ivóvíz felhasználása az egész világon rohamosan nő, közben pedig a Föld ivóvíztartalékai folyamatosan csökkennek, ezért spórolni kell a víz használatán, például locsoláshoz ivóvíz helyett érdemes esővizet használni. Ahhoz, hogy az esővíz kellő mennyiségben álljon rendelkezésre a növények öntözéséhez, mindenképp szükség van esővíztárolóra.

Az esővíztárolókkal az emberek sokkal környezettudatosabban élhetik a mindennapokat, és még az ivóvízkészlet megóvására is odafigyelhetnek. Az esővíztárolók egyre több kertes családi háznál bukkannak fel, hiszen az esővíz használata a pénztárcát is megkíméli. Jelentős összegeket spórolhatnak meg a háztartások, ha csapvíz helyett a mosáshoz, takarításhoz, WC öblítéshez esővizet használnak. Az esővíztárolóknak köszönhetően egy év alatt akár 18 köbméter csapvizet és az ezzel járó vízdíjat is meg lehet spórolni, így pedig jóval könnyebb fenntartani egy ingatlant. Az esővíz sokkal lágyabb, mint a csapvíz, hiszen nincs klórral és egyéb vegyszerekkel kezelve, így felhasználása teljesen környezetbarát.

Az esővíztárolókból elérhető föld feletti és földbe telepíthető típus is. A föld feletti esővíztárolókat egyszerűbb telepíteni, hiszen csak el kell helyezni őket az eresz alá, a földbe telepíthető esővíztárolók legnagyobb előnye pedig, hogy az esővíz kiváló minőségét hosszú hónapokon át képesek megőrizni a földfelszín alatt, mivel ott nem éri fény őket.

Gondoljon Ön is a jövő generációjára, és ha van rá mód, csak a legszükségesebb esetekben használjon ivóvizet! Locsoláshoz, egyéb háztartási teendőkhöz használjon esővizet, ehhez pedig vásároljon esővíztárolót kínálatunkból!

Amennyiben kérdései lennének az esővíztárolókkal kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! 

Spóroljon egyszerűen, esővíz gyűjtővel!

Annak ellenére, hogy a május nagyon csapadékos hónap volt idén, az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem lesz hiányunk nyáron aszályos időszakokban sem. Ezt a növények mindig megsínylik, kivéve, ha a nap megfelelő időszakaiban, reggel és este öntözzük őket. Azonban ez sem a legjobb megoldás, mert az ivóvízzel való öntözés nagyon megnöveli a vízszámlát, és a globális problémákat tekintve igencsak pazarlás is. A legjobb megoldás egy esővíz gyűjtő beszerzése, és a csapadék hasznosítása.

Az esővíz gyűjtőt a legideálisabb tavasszal, illetve nyár elején beszerezni. Ilyenkor van ugyanis a felhőszakadások szezonja, ahol egy délután alatt akár 30-40 mm csapadék is hullhat. Erre összességében nagy szükség van mindenhol, csak még jobb lenne, ha a nyári forró heteket is megszakítaná néha egy-egy ilyen esős nap. Mivel a növények nem tudnak rövid idő alatt ilyen nagy mennyiségű vizet felszívni, ennek nagy része a csatornába folyik és kárba megy. Esővíz gyűjtő használatával azonban a hőség idejére is elraktározhatjuk az értékes vizet, folyamatosan zölden, virágzóan tartva a kertet.

Az esővíz gyűjtő beszerzésénél fontos kérdés a méret kiválasztása. Ha túl kicsi, akkor hamar kifogyunk a vízből, ha viszont túl nagy, azzal csak felesleges problémákat okoz és ráadásul drágább is. A vásárlás előtt azt kell mérlegelni, hogy mire szeretnénk majd használni az összegyűjtött csapadékot. Csak locsolásra? Ehhez mennyi vízre van szükség egyszerre, mekkora a terület? A WC-t is ezzel öblítenénk? Akkor érdemes nagyobb méretűt választani.

Érdemes elgondolkodni mindemellett azon, hogy föld feletti vagy föld alatti esővíz gyűjtőt szeretnénk. A föld alatti rendszer értelemszerűen drágább, viszont a víz hónapokon keresztül is megőrzi jó minőségét, hiszen hideg marad és nem is algásodik.

Ha szeretne spórolni, és esővíz gyűjtőt beszerezni, vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársaink szívesen segítenek a különböző rendszerek közötti döntésben is, hívjon minket bizalommal! 

Ha nem tudja pontosan, hogy mire van szüksége, kérjen tőlünk segítséget bátran! 

+36-54-480-666
polyduct@polyduct.hu